Make It Real, Dear! :)

Make It Real, Dear!  :)

Saturday, 10 September 2011

3 tahun sudaaaa.... :)


Assalamualaikum... :)

ALHAMDULILLAH!
3 September 2011 hari tu, genap 3 tahun hubungan Misz Yuyu ngan Mr. Amir... :)

Dah 3 tahun Misz Yuyu menyulam cinta, kasih dan sayang bersama si dia... :)
Nampak macam pendek jer tapi bagi kami yang bercinta jarak jauh nie memang sangat bererti...

3 tahun adalah angka yang tak sangka akan dicapai oleh kami. Sebabnya, macam yang orang ramai tahu, hubungan cinta jarak jauh memang susah nak jaga... YEA! Misz Yuyu setuju sangat! Sepanjang hubungan nie, memang kami banyak gaduh laa.... Adussss... Mr. Amir sangat busy and focus pada job dia sampai tak ada masa nak luangkan ngan Misz Yuyu.. Misz Yuyu plak jenis yang nak text je slaluuu... Duk sembang kat fon je... Tapi tak leh la... Dia kerja... Aduss.. Sangat sadis!

Ok lah, meh Misz Yuyu citer skit detik2 perkenalan kami... Wahhhhh gituuuuu... Kelasss kau Jah??? :)

KENAL
Misz Yuyu mengenali Mr. Amir masa Misz Yuyu umur 18 tahun. Tengah study lagi, Form Lower 6. Ayah sepupu Misz Yuyu yang memperkenalkan Misz Yuyu dengan Mr. Amir. Sebenarnya ayah sepupu Misz Yuyu study kat Institut Perwaja Steel (ITP), Kemaman. Then, Mr. Amir pun study kat sana. Mr. Amir nie orang Kelantan Darul Naim (KLATE). So, every weekend, ayah sepupu Misz Yuyu balik la umah dia. Umah dia sebelah umah Misz Yuyu. Secara tak langsung, Misz Yuyu taw la skit2 sal kawan dia yang dia bawak balik tu... Tapi Misz Yuyu tak usha... Just tengok jer.. Tapi dalam hati ada jugak kata, 'handsome gak dak nie!'... Huhuuuu (malu nih!)


BENCI
Misz Yuyu sebenarnya benci dia.. Sebab dia suka main2. Tak serious.. Duk wak lawak jer... Bengang la Misz Yuyu ngan perangai dia! Tapi dia kata tu lah yang dia paling suka tengok.. Bila Misz Yuyu marah2 tu lah! Oloh??? >,< Kiter marah dia berapi2 tapi dia kata dia suka tengok?? Tapi seriously, memang Misz Yuyu benci sungguh kat dia masa tu! Geram yang teramat sangat!


KAWAN
Every weekend diorang balik... Misz Yuyu tak ada la sampai ternanti2.. Gatal tuh! Huhu... Then, tanpa Misz Yuyu sedar, dia ada text Misz Yuyu.. Ohhhhh.... Tapi Misz Yuyu tak layan sebab Misz Yuyu jenis memang tak layan kalau nombor tak kenal, masuk dalam fon tanpa bagitau dia tu sape2... Okkk..... Sampai la Misz Yuyu tanya ayah sepupu tu, then dia kata tu nombor Mr. Amir... Awww....! Then, kitorang text2 jugak, call, tapi jumpa jarang2 jer.. Yela, masing2 study lagi kot... Uishhh....

Suatu hari tu, dia missed call Misz Yuyu. Then Misz Yuyu pun, text dia,
MY: apa barang main missed call boss??
MA: oh... mu kenal nombor aku erk??
MY: yeala...mesti la saya kenal nombor awak!

Misz Yuyu tak taw cam ner hati Misz Yuyu meronta2 nak guna cakap 'saya,awak'. Padahal sebelum nie duk cakap 'aku,mu' jer! Huhu.... Then, kitorang pun kawan la.... Selalu contact... Tapi tak lama...

DECLARE :)
Ok lah.. Dipendekkan cerita, on September 3, 2008, dia minta our relationship be more serious. Misz Yuyu sebenarnya tak mau lagi.. Sebab kita kenal sekejap jer, gaduh2, perang2, then, nak couple. Tapi bila tengok kesungguhan dia, Misz Yuyu terima and kami declare couple on that day.

PERASAAN
Sejujurnya, Misz Yuyu rasa sangat happy dan bahagia dengan dia sekarang. Walaupun gaduh macam nak gila, tapi both of us memang susah nak cari yang lain. Konon2 nak break la apa la, tapi sume back to basic! Wahhh??? >,<


Of course la rasa SAYANG pada pasangan kita kan... Walaupun dia tak ada la handsome sangat tapi Misz Yuyu memang salute, tabik spring kat ke'handsome'man attitude dia. Misz Yuyu jenis yang serious, garang, disiplin tapi dia jenis penyayang, sabar sangat3! SUMPAH! Dia adalah lelaki yang sangat sabar yang pernah Misz Yuyu kenal selama nie.... Tapi, mesti dia ada kekurangan sikit. Biasalah tu. Kalau semua perfect, bukan manusia dah tuuuu... Uisshhhh....


DATING
Ok, sebenarnya banyak suara2 sumbang yang Misz Yuyu dengar sal Mr. Amir. Firstly, sal siapa dia?? Ok, Misz Yuyu faham, memang Misz Yuyu tak upload gambar2 Mr. Amir sama ada di FB, blog. Bukan apa, kami memang jarang sangat jumpa. Dia busy sangat and jenis malas nak ambik cuti. Sebab kalau ambik cuti banyak2, takut bila ada event besar2 dia tak leh apply cuti dah.. Kan ke rugi tu?

Then, takkan Misz Yuyu tak MMS? YEA! Memang tepat sekali! Misz Yuyu tak MMS ke 3G ke apa ke. Sebab dia pakai fon biasa2 sahaja.. Tak ada camera2 nya. So tak leh la MMS ke 3G ke apa ke. Tapi Misz Yuyu tetap bahagia kan?

Misz Yuyu pun tak tahu la kenapa tapi hati Misz Yuyu memang rasa tak leh terima orang lain la.. InsyaALLAH kalau betul jodoh kami, kami akan disatu kan dalam sebuah ikatan bernama PERKAHWINAN.. :)

XOXO,
Misz yUyU.
~make it real, dear!~

Thanks for everything, daddy!
I LOVE YOU!

No comments:

Post a Comment