Make It Real, Dear! :)

Make It Real, Dear!  :)

Tuesday, 28 June 2011

G E M O K ! ! !

duk kat umah baru sebulan...
masuk kampus balik on september....
aduiii....
that is a long journey!
tadi mama dah bising..
kata misz yuyu makin menuju ke arah kegemokan!
tapi tak ada la sampai obes kot....
hurmmm....
benar kah begitu mama??
huhu.....
cam ner nak buat eh??
tapi tak dinafikan,nafsu makan misz yuyu makin menjadi2 la 
sejak balik dari KELANTAN DARUL NAIM....
huk3...maybe kat sana ketandusan makanan kot...
so bila kat umah ada makanan,
pulun habis2 ler....
mungkin la.....
so camner nie???
nak diet??sian mama...masak penat2
tapi tak der orang makan...
so misz yuyu makan la........
huhu.....tak salah kan??
kikiki...........

~make it real,dear!~

Friday, 24 June 2011

: : bosan mula menampakkan diri!! : :

aduiii.....
bila exam dah abis,
boring plop rase....
nak buat ape eh??
nak jalan2??
jap agi abah kata...
"ala...duk umah je la....nak gi jalan mana??"
bila nak tgk tv...
hati plop kata.....
"dah habis citer melayu kat astro tu kau dah tengok kan??"
nak makan....
akal kata....
"nurul adiba.....sila tengok cermin.....badan kamu dah macam tong drum tu!"
ayarkkkk......
erm....nak buat apa erk???
ahaaaaa!!!
TIDUR!!!!!!!!!!
yup!the best thing ever in the world!
tapi...mama plop kata....
"tidur je kerja nya???gi lah lipat2 kain nung....."
"baik kapten!"
dulu mengada sangat....
time study main2...
nak cuti sangat....
sekarang orang dah bagi cuti tu.....
nikmatilah cuti nie wahai Nurul Adiba....
erm...boring....nak buat apa erk??
huk3...
~make it real, dear...~

Thursday, 23 June 2011

no money, still can talk lorh..... :D

ok....assalamualaikum....
misz yuyu nak cakap sikit nie....nak citer...
erm...tadi misz yuyu outing....ngan ex misz yuyu...huhu
bukan nak cakap sal die....tapi ada lah sikit...
die still macam dulu....tapi pemalu dia tak ilang2 lagi....
erm lantak lah!dia still mintak relationship kami jadi macam dulu....
and siap suh misz yuyu tunggu dia??!!gila????
dia dah tahu misz yuyu dah milik orang tapi nape mintak cam dulu???
sorry la bro.....misz yuyu mengaku,dia memang orang berada,misz yuyu orang biasa2 saje...
tapi keberadaan dia tu TIDAK boleh memiliki cinta seorang 
NURUL ADIBA IZZAH BINTI MOHD RAPI!
sungguh......erm...misz yuyu ngaku misz yuyu dah ada boyfriend and planning ke arah yang lebih tu pon ada...(tunang,kahwin etc.) tapi boyfriend misz yuyu tak adalah se'berada' ex misz yuyu tu....
bagi misz yuyu seorang lelaki yang benar2 berjaya menawan hati misz yuyu ialah based on 3 aspects...
i) attitude
ii) love
iii) money
that's all!sebab2 faktor2 nie lah hubungan misz yuyu dengan bf still on walaupun macam2 dah jadi.... 
around 3 years dah kot....syukur! :D
ok.bf misz yuyu tak ada lah kaya sekaya kaya nya!and tak lah hensem tak hengat!
tapi, as i was told, i really love him based on 3 aspects....
dia sangat penyayang,penyabar,romantik....tapi ex misz yuyu??panas baran!!!!huk3....
bayangkan kalau misz yuyu kahwin ngan dia???hari2 kot kena balun!
erm bagi misz yuyu,misz yuyu tak nak idop atas duit taw?
bukan misz yuyu nak tidor atas duit...
betul statement 'MONEY IS EVERYTHING, EVERYTHING NEEDS MONEY' tapi bagi misz yuyu kalau 3 aspect yang misz yuyu nak tu tak ada,jangan harap misz yuyu akan jatuh cinta secinta cinta nya!
and TG.AMIR QAHHAR BIN TG. MUHAMAD 
telah membuktikan segalanya.misz yuyu mengaku,dia adalah orang biasa yang tak ada apa2 berbanding ex misz yuyu yang ada harta berlambak2 dan ego bertimbun2....eee.....and bagi mizs yuyu,even you don't have money,you still can talk....believe in me!dunia nie bukan kejam sangat....tak ada duit,tak leh cakap teruh??tak ada sampai cam tu kan??
fikir2 kan....
~make it real,dear...~

Friday, 17 June 2011

syukur pada TUHAN.....

ALHAMDULILLAH.....
that's one word keluar dari mulut misz yuyu....
actually today result keluar....
dan misz yuyu dah check...syukur sangat pada ALLAH...
misz yuyu dapat result yang ok. and the important things is
misz yuyu tak ada kena repeat paper....
result nie adalah pembakar semangat untuk misz yuyu work hard for next sem...
insyaALLAH....teringat kata bekas cikgu misz yuyu, Cikgu Zaidi Awang,
"semoga kejayaan menjadi milik awak selamanya...."
amin....orang kata mulut cikgu nie masin.....
bukan sebab banyak makan garam...tapi kata-kata seorang guru nie berkat.....
bukan cikgu jer tapi mak, ayah kita pon berkat dan dimakbulkan TUHAN....
yeala,kata-kata kan ibarat doa.....
so, doa tu akan dimakbulkan la maknanya....
amin ya rabbal a'lamin!
faham??erm......
sekali lagi ALHAMDULILLAH misz yuyu panjatkan pada YANG MAHA KUASA.....

Wednesday, 15 June 2011

sedih+upset+kecewa+marah+bengang....... :(

salam.....
misz yuyu agak upset ari nie....
tadi ada test 2....
tapi misz yuyu tak leh perform.....rasa macam blank jer pale nie tadi...
potensi untuk failed adalah 111%!
misz yuyu confirm!sangat3!
adui....this is second time happened on me....
first time maser test 1 MGT420....adui....
soalan tak ada la susah sangat tapi disebabkan ke'blank'an yang berlaku....
huk3.....misz yuyu tak leh buat!!!!
but....misz yuyu harap benda2 gini tak jadi masa tengah final....
bahaya dow!!!!mati la!!!
NAUZUBILLAHI MIN ZHAA LIQ!
mintak jauh3 la.....

Sunday, 12 June 2011

TERANUNG NELANG!!!

hurm....semua duk cakap pasa bola....pah tu cakap pasa teranung menang....sekalung tahniah misz yuyu ucap pada awok2 teranung...rezeki jadi milik awok kiter....dalang perjalanang balik and gi kelah tadi pong banyok jugok tengok keta hok balik dari stadium malang.....ermmm...suke awok2 kiter op??hehe....misz yuyu tetap orang tranung...walaupong kaseh orang klate....ahh....TERENGGANU TANAH TUMPAHNYA DARAHKU!!!k.....tapi menda2 pong, kita tetap orang MALAYSIA op???

Wednesday, 8 June 2011

k e m a l a s a n . . . .

misz yuyu rasa sangat malas....adui....test 2 next week...pas tu assignment submit esok...pas tu esok ada 2 class...then paling bengang first class kul 8am!!!arghhhh....misz yuyu pantang tol la orang ganggu tidur misz yuyu!!!!!!!adui.......hurm...tapi apa nak buat...terpaksa kan???terpaksa ker??eh jangan terpaksa gitu...ilmu susah nak masok kang??mintak simpang la!!!pas tu ahad class direct 3 hours starts on 9am.....huk3...agak mengantuk di situ.....erm....malas sangat nak study......buka buku jap jer...tak sampai 10minutes!tapi mengadap lappy??? 10 jam pom misz yuyu sanggop kot!jahat! :P

Tuesday, 7 June 2011

belajar dan terus belajar!!!

sebagaimana yang telah di beritahu....misz yuyu memang tersangat lah baru dalam arena blog nie....so misz yuyu still banyak benda nak kena belajar....walaupom orang lain dah pandai buat macam2 tapi misz yuyu baru nak belajar...ermmmmm.....tak salah kan???bak kata seorang kenalan "learning is non stop process".....betul3.....so misz yuyu nak belajar akan tetap belajar......dan harap2 sangat ada orang yang tolong ajar......yea???

alluuuu...... :D

hye......agak ceria hari ini....(hopefully)...huhu...kenapa ceria?? entahlah.... tapi kelas petang nie... hurm... (mood tiba2 berubah!-transformer)hehe.....ok3....tak ada apa2 lah.... harap semuanya berjalan dengan lancar.... amin.... hari nie bangun agak awal... padahal semalam tidur agak lewat... tak taw ler..... huhu

siapa saya??

Assalamualaikum.....
salam perkenalan saya ucapkan to all bloggers.....actually i am the new one blogger was born today.... huhu..... still baru belajar mem'blog'... ngeh3.....  selama nie i really love read other blog then teringin nak ada blog... erm.... so i create this blog, 'INI CERITA SAYA....' ok lah.... let me introduce who am i....nama diberi, nurul adyba binti mohd rapi, i am 21st... i am studying at UiTM kelantan in Bachelor Business Management (Marketing) (Hons)....