Make It Real, Dear! :)

Make It Real, Dear!  :)

Monday, 8 August 2011

R . I . N . D . U . . . .

Assalamualaikum... :) Pe kabor sumee?? Huhuuu.. Selamat menjalani ibadah puasa sume yea...

Hari nie dah 8 Ramadhan kan? Teruskan kekuatan sampai ke 30 Ramadhan yea.. terutama kepada adik2, anak2 yang tengah belajar berpuasa...

Ermm.. misz yuyu bukan nak cakap sal puasa hari nie tapi cakap sal RINDU! uisshhh... jiwang sekali-sekala tak salah kan?? hehe... tak ada la jiwang sangat.. huhu..

Ok lah! RINDU yang misz yuyu faham ialah satu perasaan atau feeling, orang puteh kata, ialah bila kita sangat teringat akan seseorang! tu yang misz yuyu faham dan fikir la.... tapi lam Kamus Dewan misz yuyu tak yaw pe maksud dye... SOORRRYYYY!

RINDU....
 kalau orang tengah masyukkk bercintan-cintun, normally rindu kat boyfriend dye, tunang, suami... yeala kalau duk jauh2 kan??
rindu pada orang yang dah pergi meninggalkan kita terlebih dahulu...
yang terlebih dahulu di jemput ILLAHI..
semua orang rindukan kedamaian, ketenangan.. tol takkk??
rindu pada teman2 seperjuangan, teman2 sepermainan.... ingat agi takkkk?
yang paling utama, mestilah kita rasa rindu pada ALLAH YANG MAHA ESA... 


Rindu tu perasaan lumrah bagi manusia yang selagi bernyawa... normal la ada rasa rindu kat sesiapa saja pun.. kan?? and kita berhak untuk rindu pada sesiapa sahaja... tapi janganlah mengada2 plop! gi rindu ke hak orang tu kenaperrr?? tak boleh itu macam maa... (ayat mei mei dalam upin ipin) faham2 la kan??

Rindu tu anugerah dari ALLAH... biasalah kalau kita rasa rindu tu... k?? jangan takut2.. hehe..



XOXO
misz yuyu
~make it real, dear!~

No comments:

Post a Comment