Make It Real, Dear! :)

Make It Real, Dear!  :)

Tuesday, 2 August 2011

Salam Ramadhan 1432H :)

Assalamualaikum..... :)
Dah masuk bualn Ramadhan kan?? Dah 2 hari umat Islam seluruh dunia menunaikan rukun Islam ke3...
Misz Yuyu harap puasa tahun nie lagi best dari tahun2 sebelom nie... Ermmm.. :)

Amacam?? Terawih, sahur, berbuka... Ok dop?? Hehe... Apa-apa pun misz yuyu nak pesan... :

Bersederhanalah dalam apa-apa keadaan.. Yeala, bila puasa nie, perot lapar kan? Tak makan dari Subuh sampai Maghrib. Memang lapar tapi kita fikir ke saudara2 kita yang di Somalia tu?? Dyeorang tu ada yang mati kebuluran... Tak dop makanan tapi kat kita nie?? Mati sebab terlebih makan! Yea dop?? Kan da yang mati sebab terlebih gual la (diabetes), terlebih garam la, (darah tinggi), macam2 lah! Tpai kat tempat2 dyeorang, tak cukup makanan derrr...... Hari tu misz yuyu ada tengok kat tv masa bantuan makanan sampai kat dyeorang, berebut2 nak dapatkan makanan... Memang kesian sangat!

SO, kita yang ada makanan yang cukup (and maybe terlebih!), bersyukur dan bersederhanalah! Jangan melampaui batas... TUHAN benci kan??  :)

Lapar macam mana pun, sabarlah... Tahan lah... ALLAH sayang orang yang sabar.... :)

By the way.. di kesempatan nie misz yuyu nak ucapkan semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dan laluilah Ramadhan ini dengan penuh tawaduk dan kesabaran.. Bersederhanalah dalam Ramadhan al-Mubaraq ini!

with love...
misz yuyu.. :)
~make it real, dear!~

No comments:

Post a Comment